SALKIĆ MIJATOVIĆU: “Druže Vojine, nisi na nivou... trebao bi da jačaš SDP, a ti se baviš Bošnjacima"

"Ko je ovaj drug Vojin Mijatović? Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja? U ime koga govori?"

  • Mini market

  • 11. Feb. 2021  11. Feb. 2021

  • 2

- Na ova pitanja ni on sam vjerovatno nema odgovora. Odakle se on pojavio pa se i mene sjeti? Ako neko pronađe mjesto da sam ja druga Vojina spomenuo ovih dana, častim ga – poručio je potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska Ramiz Salkić.

- Izborni legitimitet druga Vojina je 210 glasova na listi Proevropskog bloka u izbornoj jedinici 3 za NSRS na općim izborima održanim 2018. godine. Na lokalnim izborima 2020. godine u Banjoj Luci drug Vojin osvojio je 709 glasova i to je, treba priznati, veliki napredak, ali nedovoljan da bi se pomjerio iz nižeg razreda takmičenja. Druže Vojine, izborni legitimitet se ne stječe na Facebooku, već na izborima. To što svako može imati profil na Facebooku, napisati komentar, baciti neku sliku, dati mišljenje, ne znači da je on i njegovo mišljenje relevantno i da je odraz nekog realnog stanja.

Druže Vojine, nisi na nivou na kome bi, vjerovatno, volio biti. Realno, svi bi htjeli biti u prvoj ligi, ali neko mora igrati u trećoj ili četvrtoj, gdje, realno, druže Vojine, i pripadaš. Druže Vojine, trebao bi, kao, da jačaš SDP u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, a ti se baviš Bošnjacima. Nije li SDP multietnička partija, pa nije li logično da se, druže Vojine, malo baviš Srbima ili ipak računate samo na bošnjačke glasove? U mom kraju se za ovakve drugove kaže: “Sjedi u ćošak, pokrij se mokrom čarapom po glavi i šuti” – kazao je Salkić.

Ovo je odgovor potpredsjednika bh. entiteta Republika Srpska Vojinu Mijatoviću, potpredsjedniku SDP-a, koji je na FB profilu postavio Salkićevu i sliku šefa zastupničke grupe “Zajedno za BiH” u NSRS-u Edina Ramića i napisao sljedeći komentar:

- Pored “velikih Srba” vidim da su jučer oko moje kafe s Inzkom kmečala ova dva Bakirova bota! Braćo i sestre “veliki Bošnjaci”, ova dva velika zaštitnika vaših nacionalnih interesa godinama na muci Bošnjaka koji su proterani i vraćaju se na svoju imovinu, žive lagodno uslovljavajući vas sredstvima za povratnike!

Ova dva Bakirova bota godinama vas nazivaju povratnicima i određuju ko može, a ko ne može da dobije malo sadake poreskih sredstava. Godinama ova dvojica na budžetu Republike Srpske i Federacije BiH u crnim Audijima i čvrstoj koaliciji sa Miloradom Dodikom koji negira sve za šta se oni, kao, zalažu. Ova dva Bakirova bota pričaju o žrtvama i stradanju, a u punom talu sa čovekom koji negira genocid u Srebrenici! Ali, bez oklijevanja samo nastavite da podržavate Bakira i njegove budžetske milionere i dok ste živi zvat će vas povratnicima u sopstvenoj zemlji - prenosi "Faktor".

Ko je ovaj drug Vojin Mijatović? Odakle je došao? Kuda je pošao? Koga predstavlja? U ime koga govori? Na ova pitanja...

Posted by Ramiz Salkić on Thursday, February 11, 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...