KRIVOKAPIĆ NA VEZI S NJEMAČKOM KANCELARKOM: Zahvalio Angeli Merkel na podršci Crnoj Gori u pogledu reformi (VIDEO)

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić razgovarao je danas putem videolinka s Angelom Merkel i zahvalio na podršci novoj Vladi u provođenju reformi.

  • Regija

  • 11. Feb. 2021  12. Feb. 2021

  • 1

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog kontinuiranog napretka političkog dijaloga novoizabrane Vlade Crne Gore i Savezne Republike Nemačke.

“Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel su razmotrili bilateralne političke i ekonomske odnose, proces pridruživanja Crne Gore Evropskoj uniji i reforme koje sprovodi Vlada Crne Gore na tom putu. Premijer Krivokapić je zahvalio saveznoj kancelarki Merkel na iskazanoj podršci koju Savezna Republika Njemačka pruža Vladi Crne Gore u pogledu reformi, posebno onih koje će doprinijeti vladavini prava, te podršci u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala”, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Krivokapić istakao da je saradnja sa Njemačkom dobar put i podstrek za nastavak reformi u crnogorskom društvu, koje su neophodne za pristupanje EU, ali jednako potrebne i samoj Crnoj Gori.

“Savezna kancelarka Angela Merkel, pozdravila je opredijeljenost Vlade Crne Gore i za regionalnu saradnju i ponovila da će Njemačka ostati pouzdan partner Crne Gore na putu evrointegracija, na čemu joj je premijer Krivokapić posebno zahvalio. Premijer Krivokapić i savezna kancelarka Merkel, razgovarali su i o posljedicama izazvanim pandemijom COVID-19”, navodi se u saopštenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...