NOVI NASRTAJ NA VISOKOG PREDSTAVNIKA: Dodik uporedio Inzka s Kurtom Waldheimom (VIDEO)

Na današnjoj pres-konferenciji predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ponovo je govorio o visokom predstavniku Valentinu Inzku.

  • Politika

  • 14. Feb. 2021  

  • 9

Dodik je rekao da se aktuelni visoki predstavnik Valentin Inzko ponaša neprincipijelno, te ga je podsjetio na Kurta Waldheima, Austrijanca koji je boravio na Kozari i ovim prostorima. On je rekao da je "Waldheim imao fašističku prošlost", te da je bio biran za generalnog sekretara UN.

Dodik je rekao i da će SNSD predložiti novi zakon o porijeklu imovine i porezima: "Utvrđena je prva verzija prijedloga Zakona o porijeklu imovine, a njegov nacrt bi se već u martu našao na sjednici Narodne skupštine RS. Radi se o zakonu koji se donio u Srbiji. Smatramo da je riječ o dobrom zakonu i nastojaćemo da ga prilagodimo uslovima ovdje."

No, zanimljivo je da je Dodik propustio reći da je prilikom izbora za generalnog sekretara UN-a 1972. godine, Waldheima dobio podršku Svojetskog saveza, dok su se Kina, Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države protivile tome. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...