Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
18. Dec. 20230
Naš današnji obrok nastaje za 80 minuta, donosimo recept za četiri osobe.
Gastro
15. Feb. 2021 15. Feb. 2021
0
SASTOJCI
500 g mljevene junetine
1 glavica luka
1 čehno bijelog luka
1 kašika brašna
300 ml goveđeg temeljca
2 kašike curryja
1 celerova stabljika
2 kašike sjeckanog peršuna
700 g žutog krompira
2 mrkve
2 kašike maslaca
50 ml mlijeka
PRIPREMA
Povrće očistimo i operemo. Luk i korijen celera nasjeckamo, a mrkvu i krompir narežemo na kockice.
Mrkvu i krompir sada stavimo u lonac sa sitom za kuhanje iznad pare, ulijemo malo vode, poklopimo i, kada zavri, kuhamo na laganoj vatri.
Za to vrijeme, u tavu iznad vatre ulijemo ulje, dodamo sjeckani luk i korijen celera, posolimo sastojke i pržimo na laganoj vatri.
Nakon desetak minuta, kada je luk počeo dobivati boju, u tavu dodamo mljeveno meso, izdrobimo ga i zatim nastavimo pirjati pomalo miješajući.
Nakon deset minuta, kada je meso postalo zrnato, posolimo ga, začinimo mljevenim biberom i preko njega protisnemo jedan bijeli luk.
Čim bijeli luk počne puštati miris, mljeveno meso posipamo brašnom, zatim umiješamo curry, dio svježe sjeckanog peršina, ulijemo juhu i sastojke još malo kuhamo dok se umak ne zgusne.
Ovako pripremljeno mljeveno meso premijestimo na dno vatrostalne posude i ravnomjerno rasporedimo.
Zatim od kuhanog povrća, uz dodatak mlijeka, maslaca i sjeckanog peršuna izradimo pire, potom ga premjestimo u vrećicu za istiskivanje i rasporedimo preko mljevenog mesa.
Ovako pripremljeno meso stavimo peći u pećnicu zagrijanu na 180 stepeni.
Nakon 40 minuta, jelo izvadimo iz pećnice i vruće poslužimo.
Prijatno!
Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
18. Dec. 20230
Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
16. Okt. 20230
Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
22. Sep. 20230
Gastro
SPECIJALITET S ISTOKA: Danas pravimo musaku na malo drugačiji način, još kad napravite paradajz salatu… (VIDEO)
27. Jun. 20230
Svijet
OBJAVLJENI DETALJI: Preminuo muškarac koji se zapalio pred sudnicom gdje je bilo suđenju Trumpu
Prije 5 min0
Regija
KUHA U HRVATSKOJ: Političar iz Travnika uzburkao javnost -"Ustavni sud je nebitan, HDZ je nebitan..."
Prije 8 min0
Regija
NEGIRALA NAVODE TUŽILAŠTVA: Jelena Perović puštena da se brani sa slobode
Prije 12 min0
Politika
IVICA PULJIĆ, IZ NEW YORKA: I teoretski je nemoguće to što planira bivši Miloševićev ministar i Šešeljev potrčko Aleksandar Vučić..
Prije 16 min0
Gastro
BIVŠI MESAR OTKRIO SVE TRIKOVE: Zbog načina na koji nas varaju u mesnicama dao otkaz
17. Apr. 20240
Gastro
BOLJI NEGO IZ PEKARE: Ovaj recept za domaći kruh pravi je hit na internetu, otkrijte i zašto… (VIDEO)
18. Apr. 20240
Gastro
OVA "PUTNA" VARIJANTA UVIJEK JE DOBRODOŠLA: Tiramisu kuglice gotove su za petnaest minuta
18. Apr. 20240
Gastro
SPECIJALITET DANA: Napravite malo drugačije palačinke od sira, jelo koje obožavaju sve generacije…
19. Apr. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.