METEOROLOG NEDIM SLADIĆ NAJAVLJUJE NOVI PREOKRET: "Dolazi do promjene visinskog strujanja, od sutra slijedi..."

U utorak će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

  • Vijesti

  • 15. Feb. 2021  15. Feb. 2021

  • 0

Od sutra slijedi postepeno popuštanje hladnoće, a hladni val završava, jer dolazi do promjene visinskog strujanja sa sjevernog i sjeveroistočnog na zapadna i jugozapadna, najavio je meteorolog Face TV-a Nedim Sladić.

Od 17. februara ponovo period natprosječne toplote. Malo kiše može pasti u srijedu krajem dana. Generalno, trenutni izračuni ne podržavaju veće padavine pa je pred nama većinom suh period.

 

Toplije vrijeme od višegodišnjeg prosjeka 1981-2010 po ensemble/skupovnoj prognozi modela GFS trenutno je vidljivo do početka marta.

U utorak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -10 i -5°C, na krajnjem jugu zemlje do 1°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...