LIJEPI STRAH: Dodik pisao Vučiću na Dan državnosti, pročitajte sumnjivu poruku "bratske ljubavi"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću i građanima Srbije Dan državnosti, 15. februar, i poručio da Srbija u Republici Srpskoj uvijek ima najiskrenijeg i najvećeg prijatelja koje povezuje neraskidiva veza.

  • Politika

  • 15. Feb. 2021  15. Feb. 2021

  • 3

"Naša istinska povezanost oličena je u iskrenim, bliskim vezama s bratskim narodom Srbije, s kojim dijelimo i baštinimo tekovine iste, zajedničke prošlosti, porijekla, kulturnog i duhovnog naslijeđa, iz čega je često izvirala naša bratska ljubav, uzajamna podrška i poštovanje koje smo jedni drugima pružali i u najtežim vremenima", istaknuo je Dodik.

On je naglasio da je snažna i prosperitetna Republika Srbija ključni i suštinski nosilac stabilnosti i mira na Balkanu i u regionu te najaveći oslonac osnaživanju i prosperitetu Republike Srpske, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

"Koristim priliku da Vam zahvalim na dobrim odnosima, bratskoj ljubavi koju dobijamo od Srbije, političkom razumijevanju, kao i brojnim zajedničkim ekonomskim i finansijskim projektima, čvrsto ubijeđen da će se naša međusobna podrška i saradnja nastaviti i u vremenu pred nama, na dobrobit i zadovoljstvo naših građana", istaknuo je Dodik.

S nadom u bolje i zajedničko sutra i izražavajući zahvalnost Republici Srbiji, Vladi i predsjedniku Srbije, Dodik je uputio srdačne čestitke povodom Dana državnosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...