ŠTA ĆEMO SAD, GOSPODINE ARNAUTE: Kako je „Slobodna Bosna“ prije gotovo mjesec dana najavila da će Boška Ćavar na vlast dovesti Čovićevog gradonačelnika, a Damir Arnaut sve kategorički demantirao

Nakon brojnih peripetija, nepravilnosti, izmjena i dopuna, pregovora, dogovora i kalkulacija, Mario Kordić, kandidat HDZ-a BiH, novi je gradonačelnik Mostara. On je u trećem krugu glasanja dobio podršku 17 od ukupno 35 gradskih vijećnika.

  • Mini market

  • 16. Feb. 2021  16. Feb. 2021

  • 9

Zlatko Guzin, kandidat “Koalicije za Mostar”, dobio je 16 glasova. Dva glasa su nevažeća. U prva dva kruga nijedan od ove dvojice mostarskih ljekara nije imao potrebnu dvotrećinsku većinu.

Podsjetimo, među kandidatima za gradonačelnika je bila i Irma Baralija, koja je u prvom dijelu konstituirajuće sjednice Gradskog vijeća imala pet glasova.

To glasanje je poništeno, praktično, kada se u tu priču uključio visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, jer su vijećnici bili usvojili zaključak o javnom, umjesto tajnom glasanju.

Iako je gradonačelnik Mostara Mario Kordić izabran tajnim glasanjem, nije teško pretpostaviti da su obje vijećnice Naše stranke Irma Baralija i Boška Ćavar uskratile podršku kandidatu SDA Zlatku Guzinu i tako direktno doprinijele ustoličenju HDZ-ovog kandidata.

Podsjetimo, „Slobodna Bosna“ je još 23. januara donijela tekst pod nazivom "JE LI BOŠKA ĆAVAR IZ NAŠE STRANKE 18. "ČOVIĆEVA RUKA" U MOSTARU?", posebno potcrtavši izjave koje je ta članica Naše stranke dala uoči prvog kruga glasanja za izbor novog gradonačenika Mostara.

Salve uvreda na račun člana Predsjedništva BiH Željka Komšića koje je Boška Ćavar tada iznijela u eter, možete pročitati ovdje.

Nakon pisanja „Slobodne Bosne“, uslijedile su brojne reakcije, a među prvima je sve kategorički demantirao državni parlamentarac Damir Arnaut, koji je na Twitteru poručio „Slobodnoj Bosni“ kako Boška Ćavar neće biti 18. Čovićeva ruka.

Sada, kada konačno svi znamo čija je ruka „presudila“ i kako se završilo glasanje za izbor novog gradonačelnika Mostara, ne preostaje ništa dugo nego se zapitati šta i kako dalje…

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...