HELEZ O UPROPAŠTENOJ ŠANSI: "Nejasno je zašto Naša stranka nije podržala prijedlog za Mostar" (VIDEO)

Poslanik Socijaldemokratska partije (SDP) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Zukan Helez kazao je da bi se rotacijom na mjestu gradonačelnika sačuvalo jedinstvo Mostara.

  • Politika

  • 16. Feb. 2021  16. Feb. 2021

  • 6

On je ranije predložio uvođenje mehanizma rotacije, što bi se primjenjivalo samo tokom ove četiri godine, gdje bi se predstavnici iz sva tri bloka - "tzv. bošnjačkog okupljenog oko SDA, hrvatskog okupljenog oko HDZ-a i građanske stranke koje su imale rezultat na obje obale Neretve", rotirali svakih 16 mjeseci na poziciji gradonačelnika Mostara.

- Time bi iza nas ostao period od devet godina kad je vladao HDZ, ali to se nije dogodilo - kazao je Helez, koji je odbacio tvrdnje da je njihov prijedlog bio u korist SDA.

Ističe da mu nije jasno zašto Naša stranka nije podržala takav prijedlog s obzirom na to da bi se među gradonačelnicama našla i Irma Baralija, koja je bila prijedlog te stranke.

Sada, kaže, treba dati podršku Mariju Kordiću koji je izabran za gradonačelnika, ukoliko bude radio za dobrobit svih građana, podsjećajući da su u Mostaru prisutni brojni problemi, kao što je problem odvoza smeća, infrastrukturni problemi te odlazak mladih.

Helez se osvrnuo na izbore u Srebrenici, koji će ponovo biti održani u nedjelju, 21. februara, kazavši da će SDP podržati poziv probosanskih stranaka na bojkot tih izbora.

- Tamo je na izborima bilo mnogo nepravilnosti i mi smo smijenili Begu Begića iz stranke i idemo dalje, ići ćemo putem kako žele stanovnici Srebrenice - zaključio je Helez.


(Vijesti.ba / FENA)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...