BARALIJA ŽESTOKO UZVRAĆA IZETBEGOVIĆU: "U kontekstu svih afera, od Asima do respiratora, kojima je vaša stranka srozala ugled ove zemlje na najniži nivo u njenoj istoriji, otkrivanje..."

Naposljetku, kako navodi Baralija, neće dopustiti da istina o 30-godišnjoj krađi ostane zataškana i nikakva etiketiranja neće “zaglušiti njihove četiri godine rada na sankcionisanju SDA-HDZ kriminala koje su pred nama”.

  • Politika

  • 17. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 13

Nakon što je lider Stranke demokratske akcije sinoć izjavio da je potpredsjednica Naše stranke i nositeljica liste Bh. bloka za gradsko područje Stari grad u Mostaru Irma Baralija "izdala Mostar", javnosti se obratila i Baralija, prenosi "Face".

“Kad je riječ o tome ko je donio izbore, gospodine Izetbegoviću, donijela sam ih ja. Vi ste ih s Čovićem etnički instrumentalizirali i usmjerili ka usvajanju Izbornog zakona upravo po Čovićevoj mjeri. To znači da će se legitimitet hrvatstva određivati u izbornim jedinicima u kojima HDZ, egzistencijalno i emotivno ucjenjujući ljude, dobija većinu glasova. Da smo pristali da se upletemo u rotirajuće kole isključivo a vama, to bi bio novi detalj u Čovićevom narativu o vječitoj ugroženosti Hrvata i ojačalo mu pregovaračku poziciju za stolom s predstavnicima međunarodne zajednice te vodu tjeralo na njegov mlin kad je u pitanju Izborni zakon, ali i još dublja etničko-teritorijalna podjela zemlje. Krivo vam je što ste prozreni i što je pitanje dana kada će detalji vašeg sporazuma s HDZ-om izaći navidjelo“, istaknula je Baralija te dodala:

“Shvatam, u kontekstu predaje federalnog Doma naroda HDZ-u, a državnog SNSD-u, u kontekstu svih afera, od Asima do respiratora, kojima je vaša stranka srozala ugled ove zemlje na najniži nivo u njenoj istoriji, otkrivanje navodnih izdajnika djeluje kao slamka spasa, ali svi znaju da se u Mostaru više nema šta izdati. Sve što se moglo izdati, izdali ste vi.

Smetamo vam jer smo odbili da budemo opozicioni smokvin list kojim ćete prekriti nečasne radnje koje i u ovom trenutku spremate kreirajući budžet upravo s HDZ-om. Smetamo vam, jer nećemo biti demokratski dekor koji će vam prešutjeti 30 godina zajedničke vladavine Mostarom u toku kojih su nestali 'Soko', 'Aluminij', 'Komos', Fabrika duhana, 'Tekstilni kombinat', ukratko, sve. Pritom ni deponiju niste bili u stanju otvoriti, a novac od kolektora, najznačajnijeg projekta nakon obnove Starog mosta, ste proćerdali”, istaknula je Baralija.

Naposljetku, kako navodi Baralija, neće dopustiti da istina o 30-godišnjoj krađi ostane zataškana i nikakva etiketiranja neće “zaglušiti njihove četiri godine rada na sankcionisanju SDA-HDZ kriminala koje su pred nama”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...