PREVAREN I IZIGRAN: Najgori trener u historiji FK Sarajevo mislio je da je sve gotovo, a onda je uslijedio hladan tuš

Srbijanski stručnjak je u periodu od 23. septembra 2015. do 16. marta 2016. godine vodio klub na 17 utakmica.

  • Sport

  • 17. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 0

Miodrag Ješić potpisao je ugovor s viceprvakom Sudana Al-Merrikhom, ali je on poništen nakon što afrički klub nije ispunio već prve dogovorene stavke. Riječ je o jednom od najstarijih klubova afričkog kontinenta, koji ipak nije pokazao reputaciju u pravom smislu te riječi. Prije polaska u Sudan, Ješić je trebao da, prema ugovoru, dobije prvu ratu dogovorenog novca i sumu za troškove puta, što se nije desilo.

- Putem interneta sam potpisao ugovor da preuzmem Al-Merrikhu, ali je isti nedavno i poništen. Nismo željeli da putujemo u Sudan pošto već u startu klub nije ispoštovao neke od ključnih dijelova ugovora - rekao je za "Blic" čuveni trener.

Al-Merrikha je čak 21 put bila prvak Sudana, nekadašnji strateg Partizana je trebalo da na klupi debituje u Ligi šampiona Afrike protiv čuvenog Al-Ahlija - ali ništa od toga. U trenerskoj karijeri, Ješić je vodio mnoštvo poznatih ekipa, među kojima su, pored Partizana, još Altay, CSKA Sofia, Litex, Sarajevo, Al-Ittihad, Al-Arabi...

Srbijanski stručnjak je vodio bordo tim u periodu od 23. septembra 2015. do 16. marta 2016. godine, i to na 17 utakmica. Ostao je upamćen kao jedan od najgorih trenera u historiji kluba sa stadiona "Asim Ferhatović Hase", a na kraju mu je presudio domaći poraz od Slobode rezultatom 3:0.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...