"BIT ĆE POSLJEDICA PO KINU...": Zbog kršenja ljudskih prava muslimana, Joe Biden najavio nove sankcije Kini

Predsjednik SAD-a Joe Biden je izjavio da će biti posljedica po Kinu zbog kršenja ljudskih prava, navodeći da je o ovoj temi razgovarao telefonom i sa predsjednikom najmnogoljudnije zemlje svijeta Xi Jinpingom.

  • Svijet

  • 17. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 0

“Bit će posljedica po Kinu”, poručio je on tokom televizijskog obraćanja na CNN-u u utorak navečer, prenosi Tanjug.

Biden je odgovarao na pitanja koja se tiču muslimanske manjine Ujgura u zapadnoj regiji Xinjiang.

Nema lidera bez povjerenja

"Sjedinjene Američke Države ponovo će preuzeti glavnu ulogu u borbi za ljudska prava", naglasio je Biden, dodavši da će raditi s međunarodnom zajednicom da Kina zaštiti manjine.

“Kina se baš trudi da postane svjetski lider, ali da biste postali to, morate zadobiti povjerenje ostalih zemalja. Dokle god su umiješani u aktivnosti koje se kose s osnovnim ljudskim pravima, bit će im teško da postanu lideri”, ocijenio je Biden.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...