JOE BIDEN KRATKO I JASNO O DONALDU TRUMPU: “Umoran sam od priča o njemu, vrijeme je…”

"Tokom protekle četiri godine, Trump je bio u svim vijestima. U naredne četiri godine bit će vijesti o američkom narodu", kazao je američki predsjednik Biden.

  • Svijet

  • 17. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 1

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joe Biden izjavio je kako je umoran od priča o njegovom prethodniku Donaldu Trumpu i da je vrijeme da se više priča o napretku američkog naroda, javlja Anadolu Agency (AA).

Biden je u intervjuu za televiziju CNN govorio o aktuelnoj situaciji u SAD-u, s akcentom na borbu protiv pandemije Covida-19 te je pozvao Amerikance da vjeruju novoj administraciji u Bijeloj kući.

"Trumpova administracija nije uradila adekvatne pripreme za vakcinaciju i mi smo po dolasku na vlast zatekli svega nekoliko vakcina na stanju. Postignutim dogovorom smo osigurali da do jula ove godina imamo 600 miliona doza anticovid-vakcina. To znači da ćemo imati vakcinu za svakog građanina", kazao je Biden.

Pozivajući građane da se vakcinišu, Biden je izrazio uvjerenje da će do kraja ove godine epidemiološka slika u SAD-u biti znatno bolja.

Bidenova administracija najavila je da će za pomoć ekonomiji osigurati fond od 1,9 triliona dolara, a on je kazao da će finansijska pomoć biti usmjerena i na pojedince i na mala i srednja preduzeća.

Na upit da komentira započeti proces opoziva bivšeg američkog predsjednika Trumpa, Biden je kazao da bi svi trebali prestati pričati o njemu.

"Tokom protekle četiri godine, u svim vijestima bio je Trump. U naredne četiri godine bit će vijesti o američkom narodu. Umorio sam se od priča o Trumpu", kazao je Biden.

Kritikujući i migrantsku politiku Trumpove administracije, Biden je kazao kako će biti pokrenut proces postepenog rješavanja pitanja državljanstva za 11 miliona ilegalnih migranata u SAD-u.

On je, također, najavio da će gornji limit za prijem izbjeglica biti vraćen na 125.000, a Trumpova administracija ga je ranije smanjila na 5.000.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...