ABDULAH SIDRAN ISPUNIO OBEĆANJE DATO DR. ISMETU GAVRANKAPETANOVIĆU: "Moj brat, moj sin, sve moje..."

Akademik Abdulah Sidran, nakon borbe s koronavirusom, napustio je Opću bolnicu 8. januara 2021., a sada je uspio popiti svoju prvu kafu izvan doma.

  • Društvo

  • 17. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 1

Ugledni bh. književnik Abdulah Sidran liječio se krajem prošle godine u Općoj bolnici u Sarajevu, gdje se borio protiv infekcije Covid-19.

Oporavak akademika na dobrom je putu, a putem društvene mreže Facebook poslao je emotivnu poruku doktoru Ismetu Gavrankapetanoviću.

A danas doznajemo da je Sidran uspio popiti svoju prvu kafu izvan doma nakon što je izašao iz bolnice.

- Imam jednu obavezu. To je moj dogovor s genijalnim, divnim, nevjerovatnim, mojim drugom, prijateljem, doktorom Ismetom Gavrankapetanovićem.

Obećao sam mu, kad prvi put iz kuće izađem u neki javni prostor, da ću mu mahnuti rukom, da ću ga zagrliti, da ću ga poljubiti, da moju ljubav, moju radost, prenese divnim saradnicima...

A, mnogo ih je, ljekara, doktorica, sestara... braće i sestara s kojima sam dva mjeseca živio u njihovom domu, u Općoj bolnici.

Moj brat, moj sin, sve moje... dragi doktor Ismet Gavrankapetanović. Živio mi, brate moj", poručio je Sidran u poruci upućenoj Gavrankapetanoviću.

Sidran je 7. decembra 2020. smješten u Opću bolnicu u Sarajevu nakon što je zaražen koronavirusom. Opću bolnicu je napustio 8. januara 2021, a sada je uspio popiti svoju prvu kafu izvan doma nakon što je izašao iz bolnice.

VAŽNA PORUKA ZA DR ISMETA GAVRANKAPETANOVIĆA

Posted by Abdulah Sidran on Tuesday, February 16, 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...