PREMIJER SJEVERNE MAKEDONIJE: "Ostavio sam u amanet porodici da daruje moje organe"

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev uključio se danas u kampanju povećanja svijesti o važnosti darivanja organa i objavio da je porodici ostavio u amanet da želi da donira organe.

  • Regija

  • 17. Feb. 2021  17. Feb. 2021

  • 0

“Ne postoji ništa humanije od toga da nekome produžite život i o tome sam razgovarao s najužim krugom porodice i ostavio amanet da sam spreman lično da doprinesem da nečiji život bude spašen”, rekao je Zaev u videoporuci “građanima i građankama u ime širenja svijesti i edukacije za doniranje organa i tkiva”.

Premijer Sjeverne Makedonije istaknuo je da je doniranje organa najviši čin humanosti i izrazio “ogromu podršku i solidarnost s onima koji čekaju presađivanje organa, kao i ogromnu zahvalnost svim davaocima i njihovim porodicama, koji na veoma blagorodan način spašavaju život drugog”.

“Želim da još jednom pozovem sve građane da prihvate da je darivanje organa najviši akt ljudskosti i humanosti, da se podigne svijest za još mnogo uspješnih transplantacija za izlječenje i za spašene živote”, rekao je on na kraju troipominutne videoporuke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...