OGLASIO SE AKADEMIK ABDULAH SIDRAN: "Dolazio mi je Emir i donio darove, pitao sam ga jesu li uspomene ili proročanstva"

Abdulah Sidran, koji se kod kuće uspješno oporavlja od posljedica Covida-19, objavio je na svom Facebooku da ga je posjetio glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović.

  • Društvo

  • 18. Feb. 2021  18. Feb. 2021

  • 0

"Bio nam danas Emir Hadžihafizbegović, donio darove nad kojima smo se malo smijali, malo mrstili obrve! O čemu se radi? Sve što se vidi na drugoj slici kao da je uzeto u ratnom Merhametu (Karitasu, Dobrotvoru, Benevolenciji): ulje, so, Podravkine kesice kokošje juhe, riža, šećer u kocki Dedo, Jafa keks, Klasovo brašno, 4 kutije sarajevske Drine!? Pitam Glumca: Jesu li ovo uspomene ili proročanstva?", napisao je Sidran te dodao: 

"Bija nam napravila uštipke po recepturi moje majke Behije, prste lizali… Dva se sata preplitala sjećanja sa planovima, planovi sa sjećanjima. Vidimo se 24. 2. na premijeri Šindlerovog lifta Darka Cvijetića, u režiji najboljeg među najboljima – Kokana Mladenovića. Malčice se ponosim time što u postavljanju ovog briljantnog romana na scenu KT 55 ima i mojih inicijalnih prstiju.”

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...