OGLASILI SE IZ SIPA-e: Privedeno šest osoba, među uhapšenima su političari, direktori i članovi upravnog odbora...

Na području Tuzlanskog kantona u toku su pretresi na šest lokacija, a pod kontrolom policijskih službenika je šest osoba koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnih djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela i zloupotreba službenog položaja, potvrđeno je za N1 u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu.

  • Hronika

  • 18. Feb. 2021  18. Feb. 2021

  • 2

“Državni službenici Agencije za istrage i zaštitu od ranih jutarnjih sati provode operativnu akciju kodnog naziva ‘Rudnik’, a po naredbi Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i Općinskog suda u Tuzli. U toku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata te pokretnih stvari na više lokacija u Tuzli, Gračanici i Živinicama koje koristi šest osoba”, naveo je portparol SIPA-e Luka Miladinović za N1.

Akcija se provodi zbog postojanja osnova sumnje da su osumnjičene osobe u ovom predmetu počinile djelo zloupotrebe položaja i ovlaštenja i udruživanje radi činjenja krivičnog djela.

“Pod kontrolom policijskih službenika nalazi se šest osoba, o daljem njihovom statusu odlučivat će se na terenu u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona”, naveo je Miladinović.

Među osumnjičenima su političari, direktori i članovi upravnog odbora, a sve u vezi s određenim radnjama u Rudniku soli d. d. Tuzla.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...