NAKON HAPŠENJA, OGLASILO SE TUŽILAŠTVO TK: Višemjesečna istraga, tenderi namještani za firmu iz Gračanice...

Po nalogu Kantonalnog tužilaštva TK i naredbi Općinskog suda Tuzla, pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA) danas obavljaju pretrese na više lokacija u Tuzli, Gračanici i Živinicama.

  • Hronika

  • 18. Feb. 2021  18. Feb. 2021

  • 0

Kako je navedeno iz Tužilaštva TK, radi se o predmetu u kojem je prethodila višemjesečna istraga ovog Tužilaštva, a odnosi se na nezakonitosti prilikom namještanja višemilionskog tendera za firmu iz Gračanice za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina na prostoru ležišta kamene soli Tetima u sklopu Rudnika soli Tuzla, prilikom čega su više puta poništeni tenderi kako bi se pogodovalo ovoj firmi, što je okončano zaključivanjem ugovora s ovom firmom, koja nema ni ljudske ni materijalne resurse za izvođenje ovih radova.

Šest osoba osumnjičeno je da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela u stjecaju s krivičnim djelom primanje nagrade ili drugih oblika koristi radi trgovine utjecajem, a u slučaju tri odgovorna lica iz Rudnika soli Tuzla, i krivično djelo zloupotreba položaja i ovlaštenja.

“Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopćiti po okončanju pretresa, koji su i dalje u toku. Danas u 13 sati u sali Tužilaštva će biti održana konferencija za medije, kojoj će prisusutvovati i jedan od postupajućih tužilaca u predmetu”, saopćeno je danas iz Tužilaštva TK.

Kako je navedeno iz Tužilaštva TK, radi se o predmetu kojem je prethodila višemjesečna istraga Tužilaštva, a odnosi se na nezakonitosti prilikom namještanja višemilionskog tendera za firmu iz Gračanice za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina na prostoru ležišta kamene soli Tetima u sklopu Rudnika soli Tuzla, prilikom čega su više puta poništeni tenderi kako bi se pogodovalo ovoj firmi, što je okončano zaključivanjem ugovora s ovom firmom koja nema ni ljudske ni materijalne resurse za izvođenje ovih radova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...