ZVIZDIĆEVA DIJAGNOZA DODIKOVOG REŽIMA: "Dok gubimo hiljade radnih mjesta, građani RS-a se prepadaju DOLASKOM AMERIČKIH MARINACA"

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić objavio je na društvenim mrežama da, ''dok je BiH među zadnjima u svijetu po broju vakcinisanih i, nažalost, među prvima po broju preminulih od koronavirusa, i dok se gubi hiljade radnih mjesta, u entitetu RS dominantno se, po ko zna koji put, poseže za revizijom historije, vještački se kreira osjećaj „ugroženosti“, dok se građani RS-a čak i prepadaju dolaskom američkih marinaca koji će da ukinu RS (o tempora, o mores!), sanjaju se snovi o „sjedinjenju sa Srbijom“ i slično''.

  • Vijesti

  • 18. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 1

Ovo je, navodi Zvizdić, 1000 puta viđen scenario koji mora biti odbačen od patriotskih, dobronamjernih, misaonih i progresivnih snaga u BiH.

Zato apeluje da se ne nasjeda na još jedno skretanje pažnje sa najvažnijih tema i poziva sve vlade, a posebno Vijeće ministara BiH, da se konačno posvete ključnim pitanjima bitnim za život građana i napredak BiH – efikasnoj borbi protiv COVID-19 i nabavci vakcina; ekonomskim reformama, obnovi privrednih tokova i unapređenju ambijenta za razvoj, investicije i zapošljavanje; konačnom usvajanju Zakona o javnim nabavkama, Zakona o sukobu interesa, jačanju legislativnog okvira pravosudnog sistema, što bi, uz reformu izbornog zakonodavstva (na principu jednakih prava svakog građanina), dalo BiH potreban kredibilitet za dobijanje kandidatskog statusa za članstvo u EU.

Također, navodi Zvizdić, treba se posvetiti nastavku provedbe reformi na putu NATO integracija, uz adekvatni budžetski okvir; efikasnoj borbi sa migrantskom krizom na bazi već poznatih modela koje godinama odbijaju predstavnici RS-a; unapređenju regionalne i ukupne međunarodne saradnje te jačanju vladavine prava, borbi protiv korupcije, protiv revizionizma, zabrani negiranja genocida i jezika mržnje i borbi za jednakost svih građana na teritoriji čitave BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...