DAN NA KOJI SE DUGO ČEKALO: Biden se sutra sastaje sa svjetskim liderima

Američki predsjednik Joe Biden razmotrit će globalni odgovor na pandemiju Covida-19 te napore za obnovu svjetske ekonomije na sastanku s liderima G7 u petak, izjavila je portparolka Bijele kuće Jen Psaki.

  • Svijet

  • 18. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 1

Biden će također razgovarati o potrebi ulaganja u kolektivnu konkurentnost kako bi se riješili izazovi koje postavlja Kina, kao i o klimatskim promjenama, rekla je Psaki novinarima na brifingu u četvrtak.

Virtualni sastanak u petak prvi je događaj demokratskog američkog predsjednika s drugim svjetskim liderima u grupi koja uključuje Britaniju, Japan, Francusku, Njemačku, Italiju i Kanadu.

"Biden će se fokusirati na globalni odgovor na pandemiju, uključujući proizvodnju vakcina i raspodjelu zaliha" te na kontinuirane napore u borbi protiv novih zaraza, kazala je.

On će "također razgovarati o globalnom ekonomskom oporavku, uključujući važnost održavanja ekonomske podrške za oporavak u svim industrijskim zemljama" i "važnost obnove globalnih uloga kako bi se uhvatili u koštac s ekonomskim izazovima poput onih koje postavlja Kina", dodala je Psaki.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...