REČE DOKTOR I UPADE U SEPTIČKU JAMU: Novog gradonačelnika Mostara pitali šta misli o Slobodanu Praljku, njegov odgovor je skandalozan

Novi gradonačelnik Mostara Mario Kordić, gostovao je u programu TV N1. Jedno od pitanja je bilo i koji je njegov stav o presuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku, koji je osuđen pred Sudom u Den Haagu.

  • Mini market

  • 19. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 8

– Mi prošlost ne gledamo istim očima. Mislim da bi trebali prestati kopati po ranama koje nas vraćaju u nekakva razmišljanja i strahove koji ne vode nigdje. Rekao sam da historičari trebaju dati sud o tim stvarima – kazao je Mario Kordić i dodao:

– Ja kao gradonačelnik Mostara neću dopustiti da se ovakve teme nameću. Moja uloga je da budem gradonačelnik svakog Mostarca bez obzira s koje strane dolazio.

Kordić, dakle, govori kako će biti gradonačelnik svih Mostaraca, a javno negira presude Haškog tribunala.

Ovakvim izjavama zasigurno se neće doprinijeti da duboko podijeljeni grad zacijeli ratne rane i krene naprijed, a Kordić je u startu Mostarcima, ili barem polovini njih, dao do znanja za koga će se i kako boriti HDZ-ov novopečeni političar, kojeg je Dragan Čović isturio pokušavajući „prodati“ priču u novom licu HDZ-a BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...