ŠAROVIĆ OTKRIO ŠTA SE DOGODILO U BEOGRADU: „Predsjedniku Vučiću sam pred Dodikom rekao sve…“

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović bio je gost u emisiji "Puls" BN televizije.

  • Politika

  • 19. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 3

"U vazduhu se osjeća da odnosi na relaciji Dodik - Vučić nisu kao ranije", kaže Šarović.

“Izvukao sam zaključak da je ipak doživio neke kritike u Beogradu, u kojoj mjeri, ne znam, ali mu je, vjerovatno, rečeno da je ušao u nešto u šta ne bi trebalo da ulazi”, smatra Šarović.

"Niko nema pravo da kaže da više voli i poštuje Srbiju, bez obzira na sve političke razlike", rekao je Šarović, navodeći da je to istaknuo i pred Dodikom na zajedničkom sastanku sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

“Tada sam rekao svoj stav da Dodik loše upravlja ovom Republikom, da dijeli narod na podobne i nepodobne, na one koji su članovi njegove stranke i na one koji to nisu. Republika Srpska ekonomski slabi i zaostaje u odnosu na FBiH i da škripi na svakoj strani.”

Zbog izuzetno lošeg stanja u Republici Srpskoj, Vlada bi trebalo odmah da bude smijenjena, jasan je Šarović.

“Ne radi SDS-a i PDP-a i DNS-a nego radi ove zemlje i radi njenih građana, jer je ovo što sada imamo loše. Da li je teško doći do te većine u Skupštini? Da, nije lako, ali mi ka tome stremimo”, rekao je Šarović.

Predsjednik SDS-a ističe da ne vjeruje u blokadu izbora 2022. godine koju je najavio predsjednik SNSD-a.

“Nema šta on nije obećavao, što nije samo primamljivo njegovoj publici, nego i široj javnosti, ali je to bila samo predstava za javnost. Uvijek je odustajao u zadnjem trenutku uz razne razloge. Živi bili pa vidjeli. Ja mislim da od blokade nema ništa, a to je priča za njegovo članstvo”, smatra on.

Šarović dodaje da SNSD više nema šta da ponudi građanima te da njihova politička snaga blijedi zajedno s Dodikovom.

“Uz to, Dodik ima jako mnogo neprijatelja. Posljednjih mjeseci je sa raznim gafovima – ikonom, napadom na CIK i ostalim toliko urušio svoj kredibilitet da nema čime da ga povrati”, rekao je Šarović.

Dokazali smo da su u Doboju izvršene izborne mahinacije, a pobjeda slijedi kada se prikaže realna volja građana Doboja, poručio je predsjednik SDS-a Mirko Šarović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...