“SMETA MI ŠTO JE BRNABIĆ PREMIJERKA, A NE LEZBEJKA”: Komentar poznatog glumca ponovo postao viralan

"Protiv Ane Brnabić nisam imao ništa protiv dok nije postala premijerka, tada je već postalo pitanje", rekao je Gutović.

  • Kultura

  • 19. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 0

U trenutku u kojem se u Srbiji pričalo o usvajanju zakona o istospolnom partnerstvu, ali i o navodnim zaslugama koje zbog toga ima premijerka Srbije Ana Brnabić, inače autovana lezbijka, jedna ranija izjava glumca Laneta Gutovića ponovo je postala viralna.

On je svojevremeno, gostujući u emisiji “Balkan info”, a govoreći o Ani Brnabić i njenoj seksualnoj orijentanciji, istaknuo da nema ništa protiv toga što je lezbijka, ali da mu smeta što je ona premijerka Srbije.

"Nemam ništa protiv što je lezbejka. Ona je lezbejka od rođenja. To sam ugrabio da čujem. Na to niko nema nikakvu primedbu. Ima primedbu zašto je premijerka. Niko nema ništa protiv njene seksualne orijentacije. Protiv Ane Brnabić nisam imao ništa protiv dok nije postala premijerka, tada je već postalo pitanje. Predsednik nije imao izbora, on nije imao kadar. On je prstom pokazujući na gospođu Brnabić izabrao najbolje što je moglo da bi izazvao reakciju Zapada pa da kažu, dobar je. Poene za sebe je birao na taj način”, rekao je tada Gutović u emisiji.

Njegov komentar o premijerki Srbije ponovo je postao viralan nakon intervjua koji je Brnabić dala za “Noizz”, a čiji se odgovori, također, masovno šeruju na društvenim mrežama.

Brnabić je, govoreći o istospolnim partnerstvima u Srbiji, istaknula da smatra da je dosta uradila za LGBT zajednicu te da je sam čin njenog autovanja bio dovoljan da se status zajednice pobošlja. Također je rekla da ne želi da priča o spomenutom zakonu, jer ne bi bila, kako kaže, objektivna.

Ovakvi stavovi izazvali su oštre reakcije LGBT zajednice u Srbiji, koja smatra da je Brnabić mogla da uradi više.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...