OGLASILI SE IZ "LIDL-a": Evo šta su rekli, dolaze li u BiH...

"Lidl" konstantno razmatra potencijalno širenje i analizira uslove lokalnog tržišta, kao i potencijal kupaca.

  • Ekonomija

  • 19. Feb. 2021  19. Feb. 2021

  • 1

Nakon pojedinih medijskih napisa o dolasku trgovačkog lanca "Lidl" u BiH, redakcija N1 provjerila je ove navode te dobila odgovor direktno iz same kompanije "Lidl".

Na novinarski upit N1 o potencijalnom dolasku "Lidla" u BiH, naveli su:

“'Lidl' konstantno razmatra potencijalno širenje i analizira uslove lokalnog tržišta, kao i potencijal kupaca. Možemo potvrditi da trenutno analiziramo tržište u BiH“, kazali su i dodali:

Također, trenutno ne možemo komentarisati samu prirodu i realizaciju mogućih aktivnosti u ovom tržištu, niti možemo govoriti o potencijalnim datumima za otvaranje poslovnica.

Podsjetimo, načelnik općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić govorio je o dolasku poznatog njemačkog lanac “Lidl” u Sarajevo.

“Delegacija 'Lidla' dolazila je u Sarajevo, jer uskoro planiraju otvoriti poslovnicu njemačkog diskonta i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.”

Ibrahim Hadžibajrić je na pres-konferenciji s novinarima rekao da je delegacija "Lidla" bila u Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo. U Starom Gradu su tražili lokaciju, a Hadžibajrić im je ponudio nekoliko na razmatranje.

“Ja sam obavio jedan sastanak po tom pitanju i nadam se da će se to moći privesti kraju ukoliko budemo imali podršku od viših nivoa vlasti, tu, prije svega, mislim na Ministarstvo prostornog uređenja, Zavoda za planiranje i Zavoda za zaštitu kulturno-historijskih spomenika”, kazao je Hadžibajrić.

Nije želio otkrivati lokacije na kojima bi se moglo graditi.

“Ja sam njima jutros rekao za jednu, odnosno dvije lokacije, ali ne bih ništa iznosio javno dok ne budem imao odgovore iz jednog i drugog zavoda”, kazao je Hadžibajrić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...