OGLASILI SE IZ MISIJE OSCE-a O BOJKOTU IZBORA: Evo šta su poručili…

Navode kako OSCE BiH nastavlja podržavati napore Centralne izborne komisije BiH da unaprijedi izborni sistem BiH te pozivaju sve da poštuju njihove odluke.

  • Vijesti

  • 20. Feb. 2021  20. Feb. 2021

  • 2

Iz Misije OSCE-a danas su se oglasili u vezi s bojkotom izbora u Srebrenici koji su najavili iz inicijative "Moja adresa: Srebrenica".

“Glasanje je osnovno demokratsko pravo, koje građanke i građani mogu koristiti ili ne. Bojkoti izbora nisu u najboljem interesu zdrave demokratije”, komentarisali su iz OSCE-a.

Navode kako OSCE BiH nastavlja podržavati napore Centralne izborne komisije BiH da unaprijedi izborni sistem BiH te pozivaju sve da poštuju njihove odluke.

Centralna izborna komisija donijela je odluku o poništavanju rezultata izbora za 26 od 28 birališta za Srebrenicu, kao i 89 od ukupno 108 birališta u Doboju, jer je na biračkim mjestima omogućeno glasanje osobama bez važećih dokumenata BiH. Grafolozi su istovremeno utvrdili brojne nepravilnosti u potpisima glasača.

Na ponovljenim izborima u Doboju i Srebrenici, kako je potvrđeno iz CIK-a, bit će iste kandidatske liste i isti izvodi iz Centralnog biračkog spiska sa stanjem koje je bilo 15. novembra. Najveći broj glasova u Srebrenici i Doboju na izborima koji će biti ponovljeni, dobili su dosadašnji načelnici opština Mladen Grujičić i Boris Jerinić, obojica iz SNSD-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...