ŠTA ĆE BITI S MIRALEMOM PJANIĆEM: Barcelona je spremna prodati bh. reprezentativca, jedna stvar mogla bi presuditi

Bh. veznjak je prošle godine stigao iz Juventusa u zamjenu za Arthura Mela i 10 miliona eura.

  • Sport

  • 21. Feb. 2021  21. Feb. 2021

  • 0

No, Pjanić utakmice uglavnom počinje s klupe za rezerve. Nastupio je 25 puta ove sezone, ali učinka nema i njegovim igrama nisu zadovoljni u klubu.

Španski mediji pišu kako bi Pjanić mogao napustiti klub. Spominje se razmjena s Interom za Lautara Martineza, ali jasno je da Barcelona i prodajom bh. fudbalera neće biti na dobitku.

Pjanić je plaćen 60 miliona eura za ugovor u trajanju od četiri godine i to znači da će u slučaju prodaje na kraju sezone Barcelona imati amortizaciju od samo 25 posto, odnosno 15 miliona eura.

Ako Pjanić napusti klub na kraju sezone katalonski tim će imati negativan bilans u iznosu od 15 miliona eura za naredne tri sezone i to je svakako problem.

Klub grca u dugovina, a novi gubitak, budućem predsjedniku kluba Laporti, ne bi donio dugo najavljivano ozdravljenje i izlazak iz finansijske krize.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...