"E, MOJ PJESNIČE VEĆI OD MORA": Majstor iz Splita stihovima se oprostio od Panonskog mornara (VIDEO)

Rijetko se to događa, ali eto, dogodi se. Od Balaševića se opraštamo svako na svoj način. I njegovu smrt smo jednako tako doživjeli - svako na svoj način. A ipak, od Ljubljane do Skoplja te emocije su se stapale na gradskim trgovima, jer zajedno je sve lakše.

  • Društvo

  • 21. Feb. 2021  

  • 1

Otišao je neko iz naše avlije, iz našeg doma, iako je živio stotinama kilometara daleko, u Novom Sadu. Otišao je, a ostao. I to je moguće, jer to je Đorđe Balašević.

Jutros nam je stigla oproštajna poruka iz Splita. Divna poput fotografije brodica na Jadranu koje ispraćaju Olivera Dragojevića. A Đorđe i Oliver nikad neće biti ljubomorno čuvano blago Splita i Novog Sada. Svijet ih je ukrao sebi.

Dino Rađa, legendarni košarkaš, tragao je za riječima dostojnim pjesnika. I pronašao ih je u njegovim stihovima.

Zato poslušajte, jer i smrt nekada nadahnjuje.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...