BRAJOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Naša je VELIKA NESREĆA što je Balašević bio javno napadan i osporavan"

Glumac Vojislav Brajović oprostio se od pjesnika Đorđa Balaševića, koji je jučer preminuo u 68. godini života.

  • Kultura

  • 21. Feb. 2021  21. Feb. 2021

  • 3

Brajović je za portal Nova.rs ispričao da veoma žali za čovjekom koji je bio borac za pravdu, ljubav i mir i da će ga zbog toga uvijek poštovati.

“To je takav gubitak, jer smo pre svega izgubili jedan ljudski život. Balašević će sigurno ostati kao neka naša kulturna baština. On će to svakako postati, a to što smo mi izgubili jednog takvog umetnika, to je sada druga priča. On je ipak otišao u stvaralačkom dobu, sve ono novo što bi uradio bio bi još jedan doprinos. Ono što iskreno i najviše mogu da kažem o njemu je to da će on sigurno biti deo naše kulturne baštine, jer je ostavio toliko vrednih stvari”, rekao je Voja za portal Nova.rs.

Privatno se nije družio sa Balaševićem, ali kaže da su se nekoliko puta vidjeli na nekim događajima.

“On i ja smo se nekoliko puta upoznavali, nismo se družili, ali smo se poznavali. Ono što bih uvek voleo da se zna, da je ostao svoj i uvek bio u borbi za pravdom, ljubavlju i mirom. Žao mi je što je baš zbog tako važnih stvari nekada bio javno napadan i osporavan, to je naša velika nesreće. Da takve borce, za ljude koji našu sredinu mogu pretvoriti u neku vrstu raja, a zbog svog stava mislim da nije bio adekvatno voljen ili je bio nevoljen od ljudi koji nisu shvatali njegove stihove”, kaže Brajović.

“Đole se protivio svemu što je moglo da naruši neki mir i blagostanje i do kraja je ostao na svojoj viziji življenja i rada, a ja mu duboko skidam kapu zbog toga”, rekao je glumac.

(Nova.rs)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...