RIMAC NA PRAGU SENZACIJE: Kompanija u vlasništvu genijalca iz Livna preuzima Bugatti, oglasio se i gazda Porschea

Kompanija Rimac automobili sve je bliže preuzimanju italijanskog Bugattija.

  • Ekonomija

  • 22. Feb. 2021  22. Feb. 2021

  • 0

Rimac Automobili i Volkswagenova marka superautomobila Bugatti dobar su par u tehnološkom smislu, rekao je Oliver Blume, direktor Porschea, za njemački "Automobilwoche", prenosi Reuters. Tom izjavom ponovno je probuđena nada da bi Rimac zaista mogao preuzeti Bugatti, o čemu se priča već nekoliko mjeseci.

Britanski automobilski časopis "Car Magazine" izvijestio je prošle godine da je Volkswagen na pragu prodaje Bugattija Rimac automobilima. U zamjenu za to, Porsche AG, također u vlasništvu Volkswagena, podići će 15,5 posto udjela u svom vlasništvu u Rimac Automobilima, piše "Car Magazine".

“U ovom trenutku intenzivno razmišljamo kako osigurati razvoj Bugattija na najbolji mogući način. Rimac bi mogao u tome odigrati značajnu ulogu, jer se ta dva brenda tehnološki uklapaju”, izjavio je Blume.

Odluka u prvoj polovici ove godine

“Postoje različiti scenariji s različitim strukturama. Vjerujem da će grupa o tome odlučiti u prvoj polovici godine”, dodao je Blume, koji, također, sjedi u upravi matičnog Volkswagena AG.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...