CURE DETALJI HORORA U KOMŠILUKU: Mladić brutalno sjekirom ubio oca, susjedi u šoku...

Prema prvim neslužbenim podacima, čini se kako je riječ o porodičnoj tragediji. 

  • Hronika

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 0

Jutros nešto prije pet sati u porodičnoj kući u Ruščici, nedaleko od Slavonskog Broda, dogodilo se ubistvo, javlja "SBplus"

Prema prvim neslužbenim podacima, čini se kako je riječ o porodičnoj tragediji. 

- Jutros u 5 sati, u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske od strane centra 112 zaprimili smo dojavu kako je u Ruščici došlo do sukoba između dvije osobe. Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, gdje su u prostorima kuće pronašli mrtvo tijelo muške osobe (1965. godište). Nedugo potom u blizini su pronašli i uhitili mlađu mušku osobu (2000. godište), za koju se sumnja da je počinila kazneno djelo ubojstva - istaknula je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić.

Za sada nema informacija o tome šta je moglo uzrokovati ovu tragediju.

- Ono što u ovome trenutku možemo reći je da djelatnici policije u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom provode kriminalističko istraživanje, nakon kojeg će biti poznato više detalje - dodala je za SBplus glasnogovornica Kata Nujić.

Iako policija, zbog zaštite istrage, ne izlazi još sa službenim podacima, "SBplus" doznaje kako je mladić svoga oca usmrtio sjekirom.

Mještani Ruščice šokirani su ovom tragedijom o kojoj bruji cijelo mjesto.

- Koliko mi je poznato, nije to bila obitelj u kojoj je bilo nekih svađa i nesuglasica. Barem prema van. Djeca, sin i kći, uvijek su bila dobra djeca. Što je moglo dovesti do ovakve tragedije i što je nagnalo sina da digne ruku na oca i oduzme mu život, ne mogu niti zamisliti - kazala je za "SBplus" jedna od mještanki koja stanuje nedaleko od porodice koju je zadesila ova velika tragedija.

- Obitelj nije odranije bila poznata policiji - kazao je policijski službenik za odnose s javnošću Policijske uprave brodsko-posavske Damir Brezić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...