FOTOREPORTER "SB-a" ZABILJEŽIO SVE: Pogledajte kakvu smo vrijednu opremu za civilnu zaštitu i gorske službe dobili od Austrije i Francuske... (FOTO)

Ambasadorica Austrije u BiH Ulrike Hartmann izjavila je da će u sklopu projekta biti angažovani stručnjaci za provođenje obuke po principu "treniranja trenera".

  • Društvo

  • 23. Feb. 2021  23. Feb. 2021

  • 0

Primopredaja opreme za civilnu zaštitu i gorske službe spašavanja koju su donirale Austrija i Francuska, upriličena je danas u Sarajevu.

Radi se o tehničkoj i sanitetskoj opremi, vrijednoj 20.000 eura, koja je nabavljena u okviru TAIEX projekta "Jačanje kapaciteta gorskih službi spašavanja u BiH".

Ambasadorica Austrije u BiH Ulrike Hartmann izjavila je da će u sklopu projekta biti angažovani stručnjaci za provođenje obuke, po principu "treniranja trenera".

Dodala je da će austrijski stručnjaci sedam dana provesti u BiH, nakon čega će bh. osoblje provesti jednu sedmicu na obuci u Francuskoj.

Ambasadorica Francuske u BiH Christine Toudic istaknula je da joj je zadovoljstvo što njena zamlja, zajedno s Austrijom, učestvuje u projektu koji bi trebao biti vrlo koristan bh. gorskim službama.

Navela je da su obje te zemlje planinske i da imaju možda i najbolje stručnjake u toj oblasti.

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić zahvalio je na vrijednoj donaciji koju će bh. spasioci upotrebljavati na najbolji mogući način.

- Austrija i Francuska su istinski veliki prijatelji Bosne i Hercegovine, što su potvrdile više puta u nesrećama, kao i u današnjoj saradnji - poručio je Cikotić. 

Oprema je uručena Graničnoj policiji BiH, Federalnoj upravi civilne zaštite, Republičkoj upravi civilne zaštite RS, Gorskoj službi spašavanja u BiH i Odjelu za javnu sigurnost Brčko distrikta, prenijela je Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...