UEFA NE PRAŠTA, ZVEZDU BI MOGLO SKUPO KOŠTATI: Počinje istraga o skandaloznom vrijeđanju Ibrahimovića na "Marakani" (VIDEO)

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) danas je postavila disciplinskog istražitelja koji će ispitati navode o tome da je fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović vrijeđan na rasnoj osnovi tokom utakmice sa Crvenom zvezdom prošle sedmice u Beogradu.

  • Sport

  • 23. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 1

Ibrahimović je sjedio na tribinama kao zamjena tokom prve utakmice šesnaestine finala UEFA Liga Evrope u Srbiji, a pojavili su se snimci koji prikazuju vređanje fudbalera.

Vrijeđanje se odnosi na balkanske korjene Ibrahimovića, koji je rođen u Švedskoj, ali su mu roditelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Na jednom od snimaka sa utakmice jasno se čuje kako jedan od prisutnih na stadionu ”Rajko Mitić” u Beogradu Ibrahimovića vrijeđa, između ostalog, i riječima ”balijo jedan smrdljivi”, navodi Anadolu Agency (AA).

Uprkos tome što karte nisu prodavane za taj meč zbog pandemije koronavirusa, na stadionu su bili pojedini gosti i zvaničnici Crvene zvezde.

Prema disciplinskim pravilima UEFA, klubovi koji su domaćini utakmice odgovorni su za sve incidente na stadionu.

UEFA nije dala rok istražitelju za izveštaj o rezultatima ispitivanja navoda o vrijeđanju na rasnoj osnovi.

Milan je u četvrtak domaćin Zvezdi u revanšu šesnaestine finala UEFA Liga Evrope. Prvi meč u Beogradu završen je, rezultatom 2:2.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...