AMBASADORI ZAPADNIH SILA NA POTEZU: Stigao alarmantan zahtjev iz Srebrenice

Političke stranke koje su podržale inicijativu „Moja adresa: Srebrenica“, ambasadama Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Italije, Velike Britanije, Francuske te Misiji OSCE-a i Delegaciji EU poslale su zahtjev za održavanje hitnog sastanka.

  • Vijesti

  • 23. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 2

Kako je navedeno, sastanak, koji SDA, DF, SBB, SBiH, PDA, NiP, Naša stranka i SDP predlažu za četvrtak, 25. februar, bio bi vezi sa novonastalom situacijom prouzrokovanom opravdanim bojkotom izbornog procesa u Srebrenici.

Predviđeno je da sastanak bude održan u zgradi Parlamentarne skupštine BiH. 

"Političke stranke koje su podržale inicijativu 'Moja adresa:Srebrenica' i zajedničkog kandidata za načelnika Aliju Tabakovića odlučne su da nastave borbu za ostvarivanje potpune ravnopravnosti svih građana i njihovih prava na povratak, te se odlučno suprostave svakom vidu diskriminacije i segregacije“, navodi se, između ostalog u pozivu.

Kako dalje navode, obavezali su se i na kontinuirano suprostavljanje politikama koje glorificiraju ratne zločince, negiraju genocid u Srebrenici i ne prihvataju sudske presude.

Podsjetili su na sastanak od 18. februara u Srebrenici, na kojem je istaknuta važnost nastavka nenasilne, nadstranačke i trajne borbe za slobodu i ravnopravnost građana Srebrenice, imajući u vidu stvarno stanje po pitanju ograničenja prava na ostvarivanje biračkog prava brojnih građana Srebrenice u inostranstvu i grube malverzacije sa glasanjem putem pošte.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...