VUČIĆ POLUDIO NAKON PORUKE KURTIJA: "Sin Nenada Rašića učestvovao u ZAKAZANOJ TUČI. Imamo sve podatke..."

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić rekao je večeras da niko nije iz političkih razloga tukao sina Nenada Rašića.

  • Regija

  • 23. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 2

"Videli ste juče kada je zbog tuče dveju grupa mladića, 20 na 20, unapred zakazane tri dana ranije, neki pokušali da optuže čak i mene, a Albin Kurti Srpsku listu i sve druge da je neko iz političkih razloga tukao sina Nenada Rašića. On je bio taj koji je došao na zakazanu tuču", podvukao je Vučić.

Rekao je da se sve dogodilo na dan kada škola nije radila.

"Nemojte da pokazujemo ko je koga prvi udario. Imamo sve podatke kako se sve odigralo, kako je tekla svađa oko jedne devojke, ko je koga uvredio sa 'Šiptare'. Imamo apsolutno sve podatke. Kakve to veze ima sa Srpskom listom", kazao je on.

Vučić je rekao da je samo gledao, dan poslije, Kurtijevu i histeriju raznih zapadnih birokrata kako će lažima da nastave.

Prema njegovim riječima to pokazuje samo koliko će mnogi i unutar Srbije, oslanjajući se na antisrpsku politiku Albanaca, "i ovdje da je vode".

"Podrazumeva se da svi koji su učestvovali u tuči treba da budu uhapšeni. Ali kako ste pokušali da napravite politički linč Srpske liste i Srbije. To niko ne može da razume", objasnio je on.

To je, kako kaže Vučić, nešto s čim će se suočavati u narednom periodu, što će se" samo uvećavati, kao i laži izvjestioca Evropskog parlamenta Viole von Cramon koja pokazuje list 'Informer' i kaže 'vidite šta radi država Srbija', te ispada da je 'Informer' država".

"U laži su kratke noge, ali kada ih je mnogo ne stignete da odgovorite na svaku. To pokazuje težinu naše pozicije, složenost situacije", rekao je Vučić.

Ovakve stvari dešavaju se uvijek, rekao je, kada Srpska lista dobije većinu i kada se pokaže da svi napori raznih ambasada i Albanaca koji su uložili milione eura u kampanju protiv Srpske liste, od Rašićeve liste pa nadalje, nisu uspjeli.

Vučić je primijetio i da mediji u Beogradu "nisu graknuli toliko" kada je ubijeno 14 ljudi u Starom Gacku, i da se sada vide oni najostrašćeniji, koji se zalažu za nezavisno Kosovo.

"Ako to nije politika koju ću da podržim ne znači da sam ubica, i da ću da jurim nečiju decu. Interesantno je da oni koji sole pamet najviše vole da podrže one koji podržavaju nezavisnost Kosova", kazao je on.

Podsjećamo, Sin lidera Progresivno demokratske stranke Nenada Rašića na Kosovu pretučen je u ponedeljak 22. februara u Lapljem selu, opština Gračanica u blizini Prištine, gdje živi većinski srpsko stanovništvo.

Lider pokreta Samoopredjeljenje i kandidat za novog premijera Kosova Albin Kurti na svom facebook profilu je napisao kako je Nikola Rašić napadnut hladnim oružjem.

“Izgleda da ovaj zločin nad Nikolom Rašićem je organizovan i radi se o njegovom roditelju koji je odbio da podlegne pritiscima i prijetnjama Srbije”, naveo je Kurti.

(Nezavisne novine)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...