SRAMOTAN ISTUP POZNATE HRVATSKE DOKTORICE: Dok ljudi svakodnevno umiru od korone, on sve negira, evo šta se krije iza svega

Nevjerovatno zanimanje šire javnosti izazvalo je gostovanje Nade Jurinčić u prošlosedmičnom izdanju emisije "Bujica". Iako je predstavljena kao splitska penzionisana pedijatrica i ljekar sa popriličnim iskustvom, iz Hrvatske liječničke komore potvrđeno je kako već više godina nema valjanu ljekarsku licencu.

  • Regija

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 2

Upravo prešućivanje takve činjenice vrlo je opasno, jer je Jurinčić s odgovorne pozicije penzionisanog ljekara zasula gledaoce tvrdnjama koje su u neskladu sa svim službenim istupanjima u vezi s aktuelnom pandemijom. U emisiji, koja samo na službenom YouTube kanalu ima više od 215.000 pregleda, iznesene su uznemiravajuće tvrdnje: nalazimo se usred lažne pandemije zahvaljujući kojoj se koriste metode namjernog zastrašivanja kako bi se represivno djelovalo na građane diljem svijeta; u toku je psihološki rat; trenutna kampanja vakcinisanja provodi se protuzakonito, a Covid-19 je obmana.

Bila je to, kažu protivnici emisije, prava gozba za teoretičare zavjere s obzirom na to da je na samom kraju emisije podržana jedna od najaktuelnijih teorija takvog tipa, ona u kojoj je Bill Gates "dripac koji želi cjepivom smanjiti broj stanovništva".

Nada Jurinčić bila je pedijatrica s bogatom karijerom. Neko vrijeme radila je u Libiji, za vrijeme Gaddafija, gdje je, kaže, bila odgovorna za viroze koje imaju visoku smrtnost, poput rotavirusa. Već decenijama proučava vakcine te se javno zauzima za slobodu izbora roditelja kod vakcinisanja djece. Najavila je kako će uskoro na YouTubeu otvoriti "Školu narodnoga zdravlja" kako bi pridonijela edukaciji građana.

– Stožer terminološki manipulira ljudima i utjeruje im strah u kosti – jedna je od tvrdnji koje je iznijela u "Bujici", a koja je naišla na odobravanje kruga istomišljenika na društvenim mrežama, baš kao i tvrdnja kako je aktuelna kampanja vakcinisanja protuzakonita. Dobila je na hiljade komentara podrške.

Više o skandaloznim tvrdnjama ove liječnice pročitajte OVDJE, OVDJE, OVDJE i OVDJE

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...