EPILOG OKRUTNOG UBISTVA POZNATE NOVINARKE: Muškarac osuđen na 15 godina zatvora, priznao je sve...

Četvrta osoba, biznismen sa Malte Jorgen Feneč optužen je, također, za saučesništvo u ubistvu, što on negira. Uhapšen je u pokušaju bijega sa Malte 2019. godine i čeka na početak suđenja.

  • Hronika

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 0

Vinsent Muskat, jedan od trojice optuženih za ubistvo novinarke Dafni Karuane Galicije na Malti 2017. godine, osuđen je na 15 godina zatvora nakon što je priznao krivicu.

BBC navodi da je Muskat priznao umiješanost u bombaški napad u kojem je ubijena novinarka.

Galicija je otkrila mrežu korupcije na Malti i u inostranstvu.

Muskat je promijenio svoj iskaz i saglasio se da objavi informacije o ubistvu. On, također, mora da plati 42.000 eura sudskih troškova.

Druga dvojica optuženih, braća Džordž i Alfred Deđorđo također su bili u sudnici, ali nisu se obraćali sudu.

Njih trojica su optužena za planiranje ubistva i aktiviranje bombe od čije je eksplozije u oktobru 2017. godine poginula Galicija nedaleko od svoje kuće.

Uhapšeni su u decembru iste godine. Braća su se izjasnila da se ne osjećaju krivim prema tačkama optužnice.

Četvrta osoba, biznismen sa Malte Jorgen Feneč optužen je, također, za saučesništvo u ubistvu, što on negira. Uhapšen je u pokušaju bijega sa Malte 2019. godine i čeka na početak suđenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...