"SB" NA LICU MJESTA; MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e: Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu u Sarajevu vrše pretrese u okviru predmeta...

"Po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, vrše se pretresi objekata i dokumentacije Javne ustanove Hitna pomoć Sarajevo", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

  • Vijesti

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 2

Kako je navedeno, pretresi se vrše u okviru predmeta koji se odnosi na stradanje Dženana Memića.

Po nalogu postupajućeg tužioca, uz naredbu Suda BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), uz asistenciju policijskih službenika MUP-a Kantona Sarajevo, vrše pretrese objekata i izuzimanje dokumentacije Javne ustanove Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Pretresi se odnose na arhivsku dokumentaciju, kao i na druge potrebne dokumente za predmet u kojem postupa Tužilaštvo BiH.

Nakon okončanja pretresa, postupajući tužilac odredit će se prema daljnjim aktivnostima, a istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

Pogledajte šta je naš fotoreporter zabilježio na licu mjesta.

Foto: SLOBODNA BOSNA / Samir Saletović

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...