AMEL TUKA UVESELIO NACIJU: "Večeras ću u Madridu biti nešto kao EDIN DŽEKO, ali SAMO MALO BRŽI"

Rekord BiH i Balkana na 800 metara postavio je upravo Tuka prije tri godine u belgijskom Gentu, a iznosi 1:46,33.

  • Sport

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 0

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka večeras će nastupiti na Svjetskom atletskom dvoranskom mitingu zlatne turneje u Madridu. Uoči utrke, jedan od najboljih srednjoprugaša svijeta najavio je da će napasti rekord Bosne i Hercegovine i Balkana na 800 metara.

“Svi koji me poznaju, znaju koliko volim fudbal. Kada igram, onda sam napadač. Nešto kao Edin Džeko, ali samo malo brži”, našalio se Tuka na društvenim mrežama i dodao:

“I večeras ću u Madridu biti napadač, ali napadam rekord Bosne i Hercegovine i Balkana u dvorani na 800 metara. Rijetko dajem ovakve najave, ali osjećam se dobro i nadam se da me osjećaj i noge neće prevariti. Glava sigurno neće.“

Rekord BiH i Balkana na 800 metara postavio je upravo Tuka prije tri godine u belgijskom Gentu, a glasi 1:46,33.

Za Tuku će utrka u Madridu biti, ujedno, i posljednja provjera pred nastup na Evropskom prvenstvu u dvorani u poljskom Torunu, koje će se održati od 4. do 7. marta.

Svi koji me poznaju, znaju koliko volim fudbal! Kada igram, onda sam napadac. Nesto kao Dzeko, ali samo malo brzi :) I...

Posted by Amel Tuka on Wednesday, February 24, 2021

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...