MINISTRICA TURKOVIĆ TVRDI: BiH je uplatila novac potreban za vakcine, za kašnjenje je ODGOVORAN DOBAVLJAČ

Prema njenim riječima, BiH je ispunila sve preduslove da vakcinacija počne.

  • Društvo

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 1

Na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH razgovaralo se i o vakcinama protiv korone i potvrđeno je da BiH ima hladni lanac za pohranjivanje vakcine "Pfizer", rekla je Bisera Turković, zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Ona je naglasila da se može očekivati da ova vakcina pristigne „koliko danas“.

– Mimo COVAX-a, očekujemo vakcine čije će plaćanje biti preko IPA fondova. Očekujemo da će i one da stignu u nekoliko narednih dana – rekla je Turkovićeva.

Prema njenim riječima, BiH je ispunila sve preduslove da vakcinacija počne, piše "Srpskainfo".

– Bosna i Hercegovina je uplatila potreban novac za vakcine. Ako postoji krivica što vakcine nisu stigle, to je do dobavljača. Možda po ovom pitanju nismo bili dovoljno agresivni, kao što su bile neke druge zemlje – rekla je Turkovićeva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...