PUTIN U OČAJU ZAVAPIO: "Protiv Moskve se vodi ciljana informaciona kampanja s oštrim i..."

"Rusija se suočava sa politikom obuzdavanja, koja je usmjerena na potkopavanje njenih vrijednosti i zaustavljanje razvoja zemlje", izjavio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

  • Svijet

  • 24. Feb. 2021  24. Feb. 2021

  • 0

"Suočavamo se s takozvanom politikom obuzdavanja Rusije. Nije u pitanju konkurencija koja je prirodna za međunarodne odnose, već dosljedna i vrlo agresivna linija, koja je usmjerena na usporavanje našeg razvoja, izazov unutrašnje nestabilnosti, narušene vrijednosti koje objedinjavaju rusko društvo”, rekao je Putin.

Prema njegovim riječima, Rusija posjeduje informacije da se protiv te zemlje spremaju provokacije vezane za borbu protiv koronavirusa.

On je istaknuo da je u inostranstvu u toku informaciona kampanja protiv dostignuća Rusije, uključujući i medicinu.

Ruski lider napominje da se protiv Moskve vodi ciljana informaciona kampanja s oštrim i neutemeljenim optužbama po brojnim pitanjima te da se koriste čak i apsurdne teorije zavjere.

On je dodao da se u posljednje vrijeme pod sumnju stavljaju i dostignuća u sferi medicine.

Podsjećamo, u martu prošle godine u dokumentima EU ruski mediji su optuženi za širenje panike na Zapadu putem dezinformacija o koronavirusu.

Ruski mediji su pokrenuli "značajnu kampanju dezinformisanja" protiv Zapada kako bi pogoršali utjecaj koronavirusa, izazvali paniku i posijali nepovjerenje, navodi se u dokumentu Evropske unije koji je Reuters objavio u martu prošle godine. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...