LORDAN ZAFRANOVIĆ U POTRAZI ZA PRODUCENTIMA: "Dolazim u Banju Luku zbog snimanja filma 'Djeca Kozare'"

Cilj ove posjete je da se pronađu eventualni partneri iz RS-a koji bi finansijski podržali snimanje ovog historijskog filma.

  • Kultura

  • 24. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 4

Jedan od najvećih eks-jugoslovenskih i evropskih filmskih režisera Lordan Zafranović boraviće 2. i 3. marta u Banjoj Luci te će se tom prilikom sastati sa tamošnjim kulturnim radnicima s kojima će razgovarati o svojim planovima da snimi film "Djeca Kozare".

Potvrdio je ovo za "Glas Srpske" sam Zafranović koji je istakao kako je cilj ove posjete da se pronađu eventualni partneri iz RS-a koji bi finansijski podržali snimanje ovog historijskog filma koji se bavi stradanjem djece sa Kozare u vrijeme NDH.

"U ovom trenutku ne mogu vam više reći, jer je organizaciju mog dolaska u Banju Luku na sebe preuzeo producent ovog filma", istakao je on dodajući da ni nakon svih peripetija u vezi sa scenarijem nije odustao od snimanja ovog filma.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...