OTKRIVENO KAKO JE "KOSMOS" OŠTEĆEN ZA 880.000 KM: Bivši direktor ignorisao ugovore o isporuci robe Vladi Egipta

U Policijskoj upravi Banja Luka su potvrdili, navodeći inicijale, i da su protiv Petrovića podnijeli izvještaj zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.

  • Ekonomija

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 1

Protiv Slavka Petrovića, bivšeg direktora preduzeća „Kosmos“, banjalučka policija podnijela je izvještaj zbog sumnje da je oštetio tu firmu za oko 880.000 KM, otkriva "Srpskainfo".

Prema informacijama ovog portala, radilo se o velikoj isporuci opreme koju je „Kosmos“ odradio za Ministarstvo odbrane Egipta, a koju na kraju nisu naplatili.

Izvor portala "Srpskainfo" pojasnio je da je Petrović kao direktor „Kosmosa“ sklopio ugovor s firmom „Cofis export-import“ iz Beograda, prema kojem će njima isporučiti robu, a koju će dalje oni dostaviti Vladi Egipta.

A kao garanciju da će firma iz Beograda platiti navedenu robu, oni su dali neopozivi nalog za plaćanje Privrednoj banci iz Beograda.

– Potom je Petrović sklopio sporazum o rasporedu plaćanja dospjelih obaveza pozivajući se na navedeni ugovor te je u sporazumu izostavio ranije potpisani i izdati Neopozivi nalog za plaćanje. Na taj način je on onemogućio da akcionarsko društvo iz Banjaluke naplati dug u iznosu od 440.417 evra, za koliko je i oštećeno – istaknuo je izvor.

U Policijskoj upravi Banja Luka su potvrdili, navodeći inicijale, i da su protiv Petrovića podnijeli izvještaj zbog zloupotrebe službenog položaja i ovlaštenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...