SRAMNA MANIPULACIJA SVEVLADA HOFFMANNA: Savjetnik Zorana Galića poistovjetio svog šefa sa svim Hrvatima!

Mada je poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Husein Rošić jasno kazao da se protivi izboru Zorana Galića za direktora FUP-a, poznati petljanac i manipulator Svevlad Hoffmann ovu legitimnu izjavu zlonamjerno je protumačio kao protivljenje Rošića da na čelo FUP-a bude izabran Hrvat!

  • Politika

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 1

– Nedopustivo je da Čampara ili bilo koji drugi bošnjački ministar prepušta poziciju direktora FUP-a Zoranu Galiću, koji je u kontekstu migrantske krize već pokazao da radi u interesu susjednih država. Čamparin prijedlog mora se odbaciti, jer bismo došli u situaciju da, pored toga što Dodik ima MUP RS-a sa Specijalnom jedinicom, Čoviću prepustimo FUP i time Bošnjake ostavimo bez ikakve efektivne kontrole nad policijskim snagama na entitetskim razinama. Čampara nije bio u ratu i ne zna što to može značiti, ali ima nas koji jesmo i koji znamo značaj Specijalne jedinice FUP-a - rekao je, između ostalog, Husein Rošić, poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. 

Rošić je na ovaj način komentirao postupak ministra unutrašnih poslova Federacije BiH Aljoše Čampare, koji je uputio akt o uvrštavaju tačke dnevnog reda Vlade FBiH, a koja podrazumijeva imenovanje novog direktora Federalne uprave policije.

Ranije formirani Neovisni odbor Parlamenta Federacije BiH rangirao je potencijalne kandidate za ovu funkciju i, prema toj listi,  Zoran Galić, aktuelni direktor Granične policije BiH, imao je najviše bodova. Ipak, njegovo imenovanje je nekoliko puta zaustavila Vlada FBiH.

Komentar na Rošićev istup mostarski portal HMS zatražio je od Svevlada Hoffmanna, glavnog inspektora i savjetnika direktora Granične policije BiH Zorana Galića. Hoffmann se upitao kakva bi medijska paljba uslijedila iz Sarajeva kada bi jedan hrvatski poslanik u nekom zakonodavnom tijelu kazao da neka pozicija u izvršnoj vlasti ne smije pripasti Bošnjacima!?

- Rošićev mentalni sklop ne prihvaća mogućnost da na čelu Federalne uprave policije bude Hrvat Zoran Galić. Dakle, ovaj, mišljenja sam, mali šovinista ne dopušta čak niti mogućnost da čelna policijska pozicija u Federaciji BiH pripadne Hrvatima, što je na pragu nacionalsocijalizma, koji je, također, propisivao zabrane po osnovu nacionalne pripadnosti. Zamislite da je neki hrvatski zastupnik poručio da neka pozicija u izvršnoj vlasti ni u ludilu ne smije pripast Bošnjacima. Kakva bi to orkestrirana medijska paljba iz Sarajeva uslijedila. Ali, eto, živimo u sredini gdje su ksenofobi poput, u biti, nesretnog Rošića, medijski eksponirani i njihove nenormalne i nemoralne opservacije dobivaju prostor koji, objektivno, ne zavrjeđuju - kazao je Hoffmann.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...