NAPADAO JE DJEVOJKE DOK SU BILE MALOLJETNE: Mika Aleksić ponovo na saslušanju negirao spolno uznemiravanje

Vlasnik škole glume Miroslav Mika Aleksić (68) danas je ponovo na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu negirao navode prijave još jedne djevojke koja ga je prijavila za spolno uznemiravanje.

  • Hronika

  • 25. Feb. 2021  25. Feb. 2021

  • 1

Nakon saslušanja, protiv Aleksića je tužilaštvo po drugi put proširilo istragu – potvrdila je za Tanjug portparolka tužilaštva Ivana Rakočević.

Aleksić se tereti za ukupno 19 krivičnih djela – 11 za spolno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno devet oštećenih, od kojih je jedna bila maloljetna.

Ostale djevojke je napadao, kako se sumnja, i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva.

Odlukom suda Aleksić se nalazi u pritvoru da ne bi u kratkom roku ponovio krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti, piše "Telegraf".

Aleksić je do sada negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović, koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmjelile su se i druge djevojke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...