BORENOVIĆ PRIREDIO DODIKU NEVIĐENO PONIŽENJE: "Odavno nisam čuo veću glupost. Pa, je li stvarno neko misli da Putin..."

"Odluke Vijeća ministara o uspostavljanju Komisije za saradnju s NATO-om, realizaciji “Programa reformi BiH 2019 – 2020“ i započinjanju procedure izrade „Programa reformi Bosne i Hercegovine 2020 – 2021“ predstavljaju nastavak NATO puta BiH koji je u skladu s odlukom Predsjedništva BiH iz 2019", rekao je danas predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

  • Mini market

  • 25. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 0

- Tu odluku su donijeli Dodik, Džaferović i Komšić i znači prihvatanje obaveze slanja godišnjeg nacionalnog plana za članstvo u NATO ili Programa reformi kako ga sada nazivaju, ali suština i obaveze su identične. Prošle godine su poslali prvi, ove godine drugi, sljedeće godine će treći godišnji program biti u Briselu. Nema potrebe za raznoraznim interpretacijama, odluka da se nastavi NATO put je donesena i ona se sprovodi, kaže Borenović. 

Na pitanje kako komentariše Dodikovu izjavu da saradnju sa NATO ima Srbija i da je imala Rusija, Borenović kaže da su to „smiješni izgovori“. 

- Odavno nisam čuo veću glupost. Pa je li stvarno neko misli da Putin šalje godišnji plan u NATO štab? Neka prestane sa ovakvim stupidnim izgovorima i neka konačno prizna da je on lično prihvatio da sprovodimo aktivnosti kako bismo pristupili NATO savezu, kaže Borenović, piše Srpskainfo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...