TARIK JE BLIJEDO GLEDAO U DOMAĆICU GORDANU: Takmičarka u „Milijunašu“ iskoristila sve džokere na jednom pitanju, nije znala ime Joea Bidena…

Sve do pitanja za 32.000 kuna nije upotrijebila nijednog džokera da bi za prelazak drugoga praga iskoristila sva tri raspoloživa.

  • Show

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 0

Sinoćnju emisiju HRT-ovog kviza "Tko želi biti milijunaš?" otvorila je domaćica iz Belog Manastira Gordana Horvat. Sve do pitanja za 32.000 kuna nije upotrijebila nijednog džokera da bi za prelazak drugog praga iskoristila sva tri raspoloživa. No, ponudila je tačan odgovor te stigla do pitanja za 125.000 kuna. Kodno ime američkog predsjednika Joea Bidena za nju je bila nepoznanica pa je, nesklona riskiranju, na tom iznosu odustala.

Na književnom pitanju za 32.000 kuna trebala je znati ili pogoditi što za Atticusa Fincha, lika iz Pulitzerom nagrađenog romana američke književnice Harper Lee, koji je doživio i filmsku adaptaciju, znači ubiti pticu rugalicu. Grijeh, sreću, sramotu ili, pak, ponos?Od ponuđenih odgovora isključila je sreću i ponos, a dvojila između preostala dva pa se stoga prvo odlučila na poziv džokeru. Džoker je ustvrdio kako bi odgovor mogao biti sramota.

 24sata Foto: HRT

Potom je iskoristila i džoker 'pola-pola' čijim su suženim izborom ostali odgovori grijeh i sramota. Uslijedio je i upit znalcima, među kojima je i ovoga puta izostao Bruno Robert. Nijedan od znalaca nije podigao ruku, ali svoje je mišljenje dao Josip izjavivši kako je i njegova dvojba bila ista, ali da je bliži grijehu, odgovoru koji je najviše vukao natjecateljicu i prije nego što je odlučila upotrijebiti prvog džokera. Gordana se naposljetku ispravno odlučila za grijeh te krenula u daljnji kvizaški pohod.

24sata

Foto: HRT

I na pitanju za dvostruko viši iznos dala je tačan odgovor rekavši da se hrvatski matematičar Marin Getaldić dopisivao s naučnikom Galileom, a ne s Gaussom, Newtonom ili Kopernikom.

24sata

Foto: HRT

Za američku tajnu službu Clinton je bio Eagle, Obama Renegade, a Trump Mogul. Koje je Bidenovo kodno ime, glasilo je sljedeće pitanje za 125.000 kuna, na koje su ponuđeni odgovori bili Cowboy, Celtic, Chief i Cavalier.

Gordana je bez mnogo razmišljanja odustala rekavši da bi u slučaju nastavka natjecanja njezin izbor kodnog imena bio Chief, ali pogriješila bi, jer ono glasi - Celtic.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...