EPILOG PRVE BIDENOVE VOJNE AKCIJE: Američka vojska bombardirala položaje proiranske milicije, ubijeno 17 osoba, ovo je odgovor na...

Sjedinjene Države bombardirale su u petak položaje proiranske milicije na sjeveroistoku Sirije, usmrtivši 17 osoba u prvoj vojnoj operaciji administracije Joea Bidena kao odgovor na nedavne napade na zapadne interese u Iraku.

  • Svijet

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 4

Uništena su tri kamiona puna municije koja su stizala iz Iraka na ilegalni granični prijelaz južno od sirijskog grada Boukamala.

Glasnogovornik američkog Ministarstva odbrane John Kirby potvrdio je zračne udare na infrastrukturu smještenu na graničnom prijelazu koji je koristila proiranska milicije Kataeb Hezbollah.

Prema prvim informacijama Sirijskog opservatorija za ljudska prava (OSDH), uništena su tri kamiona puna municije koja su stizala iz Iraka na ilegalni granični prijelaz južno od sirijskog grada Boukamala.

Dok predsjednik Joe Biden čeka gest iz Teherana prije ponovne uspostave sporazuma koji je Washington povukao 2018. godine pod upravom Donalda Trumpa, proiranske oružane skupine izvele su posljednjih dana tri napada.

U ponedjeljak su rakete pale u blizini američke ambasade u Bagdadu, a u subotu je napadnuta iračka zračna baza Balad.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...