"OVO 'VAKO NEMA NI NA MAPI": Zaledilo se najveće planinsko jezero u državi, građani pohrlili na klizanje (VIDEO)

Blidinje jezero najveće je planinsko jezero u Bosni i Hercegovini, a nalazi se na nadmorskoj visini od 1.183 metra.

  • Mini market

  • 27. Feb. 2021  27. Feb. 2021

  • 0

Zaleđeno Blidinjsko jezero, koje se smjestilo podno planina Čvrsnice i Vrana na sjeveru Hercegovine, pretvorili su u veliko klizalište, gdje su svoje umijeće pokazali članovi kluba Association Loop Ensemble iz Sarajeva.  

Dvadesetak klizača djelovalo je nestvarno, gotovo kao u bajci, kližući na površini Blidinjskog jezera, koje se, inače, doima kao veliko klizalište.

Članovima Association Loop Ensemblea iz Sarajeva bio je to prvi put da kližu po Blidinjskom jezeru, a među njima je bila petogodišnja djevojčica. 

“Naši članovi su oduševljeni, imate biser kakvog nema u regiji", rekal je je Belma Trajkov, predsjednica udruženja, licencirani trener i nacionalni sudija za umjetničko klizanje. 

 

I mladi hokejaš Amar Lemeš na YouTubeu je podijelio video snimljen na zaleđenom jezeru Blidinje, gdje je nekoliko sati uživao u prirodnim ljepotama ove destinacije.

Blidinje jezero ili Blidinjsko jezero najveće je planinsko jezero u Bosni i Hercegovini. Zaštićeni je geomorfološki spomenik prirode u sastavu Parka prirode Blidinje. Smješteno je na Dugom polju između planina Čvrsnice i Vrana.

Nalazi se na 1183 metara nadmorske visine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...