DO SADA JE RADIO PO SAVJETIMA ŠEFA SNSD-a: Tegeltija će nakon ostavke raditi kao pravni savjetnik Milorada Dodika!

Milan Tegeltija, bivši predsjednik VSTV-a i Osnovnog suda u Banjoj Luci, bit će pravni savjetnik Milorada Dodika, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, nezvanično saznaju "Nezavisne".

  • Mini market

  • 26. Feb. 2021  26. Feb. 2021

  • 4

Sam Tegeltija nije želio ni potvrditi ni demantovati ovu inforamciju, međutim na svom Twitter nalogu jučer je napisao: "Nakon 20 godina provedenih u pravosuđu, tužilačkim i sudijskim funkcijama, sutra podnosim ostavku i na mjesto sudije i zlazim iz pravosuđa. O mom narednom anganžmanu bićete brzo informisani."

Dan ranije, Tegeltija je na svojoj Facebook stranici napisao da napušta pravosuđe.

“Nakon 20 godina provedenih u pravosuđu, tužiteljskim i sudskim funkcijama (sedam godina kao predsjednik Osnovnog suda Banjaluka i šest i po godina kao predsjednik VSTS-a BIH) sutra podnosim ostavku i na mjesto suca i izlazim iz pravosuđa. O mom narednom angažmanu bit ćete brzo informirani!”, napisao je Tegeltija.

Tegeltija je u decembru podnio ostavku na mjesto predsjednika VSTV-a, a kao razlog za svoje odluke naveo je navodni pritisak za koji je optužio SDA i medije bliske toj stranci i obavještajnim strukturama, koje, kako tvrdi, žele preuzeti kontrolu nad pravosuđem u BiH. Rekao je da se kao predsjednik VSTV-a u Sarajevu ne osjeća sigurno i da bi daljnje obavljanje ove funkcije moglo ugroziti njegov život.

Tegeltija je rekao da nije spreman da sebe i porodicu izlaže daljnjim pritiscima, bez ikakve mogućnosti da nastavi s radom, a naglasio je i da članovi iz RS, s obzirom na to da se odluke donose prostom većinom, nemaju kapacitet donositi odluke.

Dok je bio na dužnosti, Tegeltija je kategorički odbijao navode da je blizak lideru SNSD-a i članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Tegeltija se „kleo“ da je apolitičan i da s Dodikom nema nikakve veze, što je odmah nakon odlaska s važne funkcije u nekoliko navrata i sam demantirao objavljujući nedvosmislene političke komentare.

Jedan od takvih dokaza osvanuo je nedavno i na Twitteru, gdje je Milan Tegeltija objavio tvit sljedećeg sadržaja:

„RS mora da njeguje nacionalne ideale, uklanjajući iz sistema vlasti one kojima ništa nije sveto, do njih samih sebi. Nema tako dobre političke ideje ili cilja koju vlastoljubivost, lični interes ili sujeta ne mogu da pokvare. Ljudski faktor je najslabija karika svake politike.“

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...