RAZBOJNICI KIDNAPOVALI DVA PSA LADY GAGE: Pjevačica za otkup ponudila 500 hiljada dolara!

Sigurnosna kamera postavljena na kući pored doma šetača pasa američke pjevačice i glumice Lady Gage (34) Ryana Fischera (30), zabilježila je trenutak kada su ga naoružani napadači u srijedu oko 22 sata ustrijelili u prsa i otuđili Gagine francuske buldoge Kojija i Gustava, piše "Daily Mail".

  • Show

  • 27. Feb. 2021  27. Feb. 2021

  • 0

Napadači su Fischera zaskočili nedaleko od njegove kuće u Avenije Sierra Bonita u gradu Zapadni Hollywood dok je šetao Gagine buldoge Kojija, Miss Asiju i Gustava.

Na snimku se može vidjeti kako bijeli automobil staje pored Fischera. Dvije osobe koje su sjedile na stražnjim sjedištima potom izađu iz automobila.

Može se čuti kako jedan od napadača repetira pištolj dok se obojica približavaju Fischeru. Isti mu potom kaže da mu "preda" nešto. Jedan od osumnjičenih potom nasrne na Fischera i sruši ga na tlo. Nakon toga, dođe do naguravanja između Fischera i napadača koje traje otprilike 15 sekundi. Pritom se može čuti kako Fischer vrišti "ne, ne" te doziva u pomoć dok pokušava zaštititi pse. Naoružani napadač nakon toga ustrijeli Fischera, koji jaukne od boli.

Napadači nakon toga uzmu Kojija i Gustava, uđu u svoj automobil te napuste mjesto zločina. Na snimku se može čuti kako jedan od buldoga jauče i reži dok ga napadač drži.

Kasnije se na snimku može vidjeti kako Miss Asia dotrčava do Fischera, koji se na podu previja od bolova.

Policija je kasnije rekla da je Fischer bio pri svijesti kada su došli na intervenciju te da je bio komunikativan. Očekuje se da će preživjeti povrede.

Policija je jednog od napadača identificirala kao bijelog muškarca odjevenog u crnu majicu i s crnom kapom na glavi.

TMZ je prethodno napisao da je napad na Fischera i otmica njezinih pasa duboko potresla Gagu, koja je odmah ponudila 500 hiljada američkih dolara da joj se psi vrate, a rekla je i da pritom "neće postavljati nikakva pitanja".


Bivši agent Saveznog istražnog ureda (FBI) Frank Montoya mlađi osudio je Gaginu odluku u izjavi za "Daily Mail". "Nuđenjem nagrade ugrozila je istragu slučaja, a potaknula druge kriminalce da počnu krasti pse poznatih osoba koje će im potom za njihov povratak plaćati velike svote novca", rekao je Montoya mlađi.

TMZ piše da je Fischerov susjed pristao objaviti videosnimak napada na Gaginog šetača pasa tek nakon što su mu se javili pjevačicini predstavnici i rekli da bi objava snimka mogla pomoći u hvatanju naoružanih lopova.

Policijska uprava Grada Los Angelesa još nije rekla vjeruje li da su Gagini psi ukradeni zato što su njeni ili zato što su francuski buldozi.

Fischer, inače voditelj društvenomrežnog profila "Valley of the Dogs" (hrv. "Dolina pasa"), Gagine pse čuva otkad je pjevačica i glumica otišla u Rim, gdje se priprema za snimanje filma "Gucci" reditelja Ridleyja Scotta.

Francuski buldozi cijenjena su pasmina, čiji se štenci prodaju za tri do pet hiljada dolara. Oni sa pedigreom znaju koštati i 10 hiljada dolara.

Odjel za pljačke i ubistva Policijske uprave Los Angelesa preuzeo je slučaj.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...