JELENA TRIVIĆ NE VJERUJE DODIKU: "Ne vjerujem da poziv SNSD-a po bilo kojem pitanju može biti iskren!"

Zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić ne vjeruje u iskrene namjere lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je jučer pozvao opoziciju da zajedno s vlastima učestvuje u kreiranju zakona o ispitivanju porijekla imovine.

  • Politika

  • 27. Feb. 2021  27. Feb. 2021

  • 1

Dodik je jučer najavio da je SNSD finalizirao Prijedlog zakona o ispitivanju porijekla imovine u Republici Srpskoj, koji će biti poslan na izjašnjenje svim parlamentarnim političkim strankama u RS. On je rekao da je cilj da zakon bude zajednički prijedlog svih stranaka i da tek onda ide u Narodnu skupštinu. 

– Vjerujem da je to odgovor na neke zamjerke koje smo imali od drugih partija. Vjerujemo da će nam druge partije dostaviti svoje mišljenje, a bilo bi dobro da učestvuju i opozicione političke partije. Spremni smo da na bazi ovog prijedloga razgovaramo i o rješenjima u zakonu i da prihvatimo ono što oni misle da bi trebalo da bude suština – rekao je Dodik.

Trivićeva, međutim, ne vjeruje da je Dodik bio iskren kada je rekao da želi da i opozicija učestvuje u kreiranju navedenog zakona. Dodaje da ne vjeruje ni da će navedeni zakon da zaživi, bar ne na način kako bi trebao, piše "Srpskainfo".

– Sama činjenica da taj zakon predlaže SNSD, koji je godinama odbijao tako nešto, pali alarm za uzbunu. Bilo bi smiješno da nije žalosno, jer ako pogledate samu strukturu SNSD-a, golim okom možete da vidite da prvo njihova imovina nije u skladu s njihovim redovnim prihodima i primanjima – ističe Trivićeva.

Ističe da, nakon svih godina političke borbe između vlasti i opozicije, ne vjeruje da poziv SNSD-a po bilo kojem pitanju može biti iskren.

Opozicija će, kako ističe Trivićeva, u svakom slučaju sagledati navedeni zakon i u raspravi u NSRS predložiti određene amandmane.

– Tada ćemo vidjeti da li će neko htjeti te amandmane da prihvati – kaže Trivićeva.

Ističe da svi trebaju biti svjesni da će spomenuti zakon, nakon što se donese, ostati u pravnoj praksi u Republici Srpskoj, kakav god on bio, i da će se kad-tad primjenjivati.

– Iskreno, ne vjerujem da će ga ova vlast primijeniti na adekvatan način. Tu sumnju je dodatno podgrijao šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igor Žunić, koji se izletio izjavom kako opozicija treba da se spremi. To mi je bio dokaz da ovo jeste samo predstava za javnost i da se navedenim zakonom žele ciljati određeni ljudi u opoziciji. Žunićeva izjava je bila vrlo direktna, otvorena i nedvosmisleno je ukazivala na to da će se taj zakon koristiti za obračun s opozicijom – zaključuje Trivićeva.

Dodaje da navedeni zakon ne treba da se primjenjuje samo na političare, iako od njih treba krenuti, već da ima jako mnogo onih koji nisu u politici, a enormno se bogate.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...